ROKAnol® IT12, etoksillenmiş yağ alkolleri grubundan iyonik olmayan yüzey aktif maddelere aittir (INCI adı: Isotrideceth-12). Ürün, izotridesil alkol, iso-C13 bazlı geniş bir yüzey aktif ürün grubu olan ROKAnol® IT serisine aittir. Ticari ürün, aktif maddenin yaklaşık %100'ünü içerir.
ROKAnol® IT12, yaklaşık 20°C sıcaklıkta beyaz, bulanık bir sıvı veya katılaştırıcı macun şeklini alır. Hidrofilik özellikler gösterir, bu nedenle suda ve düşük alifatik alkollerde iyi çözünür. 79 ÷ 85 °C sıcaklık aralığında sulu çözeltide yüksek bir bulutlanma noktası ile karakterize edilir.
ROKAnol® IT12, ev kullanımına yönelik temizlik ve yıkama maddelerinden, çeşitli sert yüzeylerin temizlenmesi için özel müstahzarlara, özellikle yüksek alkali veya asitli yağ giderme bileşimlerine kadar birçok endüstriyel uygulamada kullanılmaktadır. Bu tür ürünlere örnek olarak ön yıkama maddeleri ve alkali aktif araba bakım köpükleri, duvar yazısı temizleyicileri, banyo birikintilerini çıkarmak için yüksek asitli deterjanlar verilebilir.
Ürünün ıslanma, dağılma ve alkali mevcudiyetinde çok yüksek stabilite nedeniyle tekstil endüstrisinde kullanılması tavsiye edilir. Kumaşlardan veya trikolardan yağlı kirlerin çıkarılması ve ham pamuklu ürünlerin ağartılması için amaçlanan bir bileşimde bir bileşen olarak liflerin ön muamelesinde kullanılabilir. Ayrıca, ROKAnol® IT12, çeşitli tekstil malzemelerinin boyama işleminden sonra boyama banyosundan boyayı çıkarmak için tasarlanmış bir bileşimin bileşeni olabilir. Ürün, Oeko – Tex Standard Association ve ZDHC Programı gibi önde gelen global tekstil enstitüleri tarafından belirlenen tekstil ürünleri için güvenlik standartlarını karşılar.
Oksitleyici, indirgeyici maddeler ve sert su ortamında başarıyla kullanılabilir. ROKAnol® IT12, molekülün iyonik olmayan yapısından dolayı diğer iyonik olmayan, anyonik ve katyonik yüzey aktif maddelerle karışım halinde kullanılabilir. Bu, bu ürünü içeren çeşitli formülasyonlar oluşturma olanağı sağlar.
Rokanol® IT12'nin silikon bileşiklerinin türevleri ile uyumluluğu, kozmetikte, örneğin şampuanlarda, saç kremlerinde ve balsamlarda, jellerde, saç spreylerinde, serumda, kepek önleyici müstahzarlarda ve saç dökülmesine karşı, saçın temizlenmesi, bakımı ve şekillendirilmesi için kullanılır. saç boyası.
ROKAnol® IT12, emülsiyon polimerizasyon prosesinde elektrolitler, sert su ve solventler gibi faktörlerin varlığına karşı dispersiyon direncini artıran bir ko-emülgatördür. Ürün, VAE tipi dispersiyonlar da dahil olmak üzere akrilik, stiren-akrilik dispersiyonlar, vinil asetat homo- ve kopolimerlerin üretiminde kullanılabilir.
ROKAnol® IT12 ayrıca gıda ambalajlarının veya gıda ile temas etmesi amaçlanan malzemelerin üretiminde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Ürün, ABD FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) ve Alman kuruluşu BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) tarafından yayınlanan bir listeye dayalı olarak dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak kullanım için onaylanmıştır.
FDA listesi:
175.105
176.180
176.200
176.210
178.3910
BfR listesi:
XXXVI
Ürün, izin verilen maksimum dozu aşmayacak şekilde kuruluş tarafından sağlanan tanımlara uygun olarak kullanılabilir.
ROKAnol ® IT12, deterjanlarla ilgili Yönetmelik (EC) No. ROKAnol belirtilen biyolojik olarak parçalanabilirlik kriterlerine uygun, biyolojik olarak parçalanabilen bir üründür.
PCC EXOL SA, Orta ve Doğu Avrupa'daki en önemli yüzey aktif madde ve kimyasal formülasyon üreticilerinden biridir. Şirket, birçok endüstri dalı için yüzey aktif maddeler, özel katkı maddeleri ve kimyasal formülasyonlar sunmaktadır.
Ürünle ilgili yukarıdaki tüm bilgiler üreticinin en iyi bilgisine göre sağlanır ve iyi niyetle yayınlanır. Ancak imalatçı, bu dokümanın bilgi ve içeriğinin eksiksiz ve doğru olduğunu garanti etmez ve bunları kullanmanın sonuçlarından sorumlu değildir. Kullanıcı bu dokümanın bilgi ve içeriğini kendi başına doğrulamak ve onaylamakla yükümlüdür. Üretici, bu değişikliklerin nedenlerini belirtmeksizin bu belgenin içeriğini istediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar.
Web sitemizi kullanmaya devam ederek, işlevsel, istatistiksel ve pazarlama amacıyla çerezlerin veya benzer teknolojilerin cihazınıza yerleştirilmesini kabul edersiniz. Onayınızı istediğiniz zaman tarayıcı ayarlarınızdan değiştirebilir veya geri çekebilirsiniz. Daha fazla bilgi edin