BIO ROKamina K30B är ett färglöst amfotert ytaktivt ämne med mycket hög renhet, med en halt på cirka 30 % av den aktiva substansen, tillhörande betaingruppen. Denna specifika produkt är framställd med ett unikt råmaterial av naturligt ursprung , som är en monoklorättiksyra som kallas Greenline MCAA 80% UP Solution med högsta tillgängliga renhet . Råvaran är baserad på naturlig ättiksyra som erhålls i jäsningsprocessen av växter.
Tack vare produktionen med Greenline MCAA ökasindexet av naturligt ursprung ( i enlighet med ISO 16128 ) för BIO ROKamina K30B ( tillverkarens deklaration tillgänglig på kundens begäran ). Därför är BIO ROKamina K30B en ekologisk råvara, är mer miljövänlig och kan användas som en ingrediens i naturliga kosmetiska produkter med det högsta indexet av naturligt ursprung.
En annan ingrediens som ingår i sammansättningen av BIO ROKamina K30B är ett derivat av palmolja erhållen från oljepalmkärnor, annars känd som afrikansk oljepalm ( Elaeis guineensis Jacq.).
Det höga indexet av naturligt ursprung för denna produkt, bestämt av dess unika sammansättning, gör att den mycket ofta används som en komponent i naturliga, ekologiska och veganska kosmetiska formuleringar, som till exempel mycket milda tvättpreparat för att avlägsna föroreningar från ytan på huden och håret på spädbarn, barn och vuxna.
BIO ROKamina K30B är ett 100 % ekologiskt ytaktivt ämne som är säkert för människor och miljö. BIO ROKamina K30B uppfyller de mycket stränga krav som är specifika för ekologiska produkter. Den höga biologiska nedbrytbarheten hos denna produkt gör den dessutom helt säker för miljön. Det kan säkert användas i ekologiska, ekologiska, veganska, parabenfria och GMO-fria produkter.
BioROKAMINA K30B är ett naturligt amfotärt ytaktivt ämne som i kombination med anjoniska ytaktiva ämnen av SLS- och SLES-typ orsakar en synergistisk ökning av den producerade skumvolymen . I formuleringar förbättrar denna produkt också deras stabilitet avsevärt. En viktig fördel med detta BIO-betain är också en hög stabilitetsnivå i lösningar med hög salthalt. Dessa egenskaper förbättrar prestandan avsevärt genom att minska användningen av ytaktiva ämnen i kosmetika och andra produkter. Förutom alla dess fördelar har BioROKAMINA K30B en mycket god förmåga att jämna ut och mjukgöra hår och hud . Det lindrar också den irriterande effekten av andra ingredienser på huden, särskilt de från gruppen av anjoniska ytaktiva ämnen, vilket är mycket önskvärt för rengöring av kosmetiska formuleringar.
Eftersom betainer tillhör de föreningar som minskar statiska laddningar som ofta uppträder på ytan av håret, är BioROKAMINA K30B också antistatisk, vilket förhindrar statisk elektricitet i håret. På så sätt konditionerar den, dvs mjukar upp och jämnar ut håret. Som ett resultat blir den snygg, mjuk och får ett vackert och välvårdat utseende. Dessutom har BioROKAMINA K30B också utmärkta hydrotropiska egenskaper, dvs de som förbättrar klarheten hos den färdiga kosmetiska produkten, vilket påverkar dess kvalitet.
BioROKAMINA K30B är en av de mest effektiva reologimodifierarna av preparat som innehåller anjoniska ytaktiva ämnen i närvaro av elektrolyter. Det kännetecknas också av mycket bättre förtjockningsegenskaper i närvaro av elektrolyter jämfört med amfotera ytaktiva ämnen från kokamidopropylbetaingruppen. Jämfört med standardingredienser från den ytaktiva gruppen, reducerar BioROKAMINA K30B , när den används som en komponent i personliga hygienprodukter, avsevärt de oönskade irriterande och sensibiliserande egenskaperna hos den färdiga produkten. På grund av dess naturliga ursprung och mycket skonsamma verkan på hud och hår, rekommenderas detta ytaktiva ämne som huvudråvara för tillverkning av kosmetika avsedd för känslig hud som är utsatt för irritation och allergier. BioROKAMINA K30B är också perfekt för vårdprodukter för barn eftersom det är säkert och vänligt mot deras känsliga hud.
produkt gjord av naturliga råvaror (derivat av palmkärnolja och den unika Greenline MCAA 80% ),
utmärkta skumningsegenskaper,
producerar tätt och stabilt skum i rengörande kosmetika,
minskar den irriterande effekten av andra ingredienser som ingår i kosmetiska formuleringar,
har en mycket mild effekt på huden,
rekommenderas särskilt som ingrediens i kosmetika för känslig hud som är utsatt för allergier och irritationer,
rekommenderas för tillverkning av vårdkosmetika för barn,
mycket goda förtjockningsegenskaper i ett brett spektrum av pH- och vattenhårdhetsnivåer,
utmärkta förtjockningsegenskaper i närvaro av elektrolyter (till och med bättre än till exempel kokamidopropylbetain som innehåller en högre koncentration av den aktiva substansen),
har en antistatisk effekt,
tillverkas på installationer certifierade med det federala GMP EFfCI-certifikatet (Good Manufacturing Practices implementerad i enlighet med European Federation for Cosmetic Ingredients standard).
Applikationer:
kosmetika för vuxna och barn,
schampon (särskilt mycket milda schampon för barn och färgschampon),
skonsam vård kosmetika för barn,
kosmetika för känslig hud som är utsatt för irritation,
All ovanstående information relaterad till produkten tillhandahålls enligt tillverkarens bästa kunskap och publiceras i god tro. Tillverkaren garanterar dock inte att informationen och innehållet i detta dokument är fullständigt och korrekt, och kan inte hållas ansvarig för resultatet av användningen av dem. Användaren är skyldig att verifiera och bekräfta informationen och innehållet i denna dokumentation på egen hand. Tillverkaren förbehåller sig rätten att ändra innehållet i detta dokument när som helst utan att ange skäl för sådana ändringar.
Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du placeringen av cookies eller liknande tekniker på din enhet för funktionella, statistiska och marknadsföringsändamål. Du kan ändra eller återkalla ditt samtycke när som helst i din webbläsarinställningar. Läs mer